2012-01-14 08:43:33• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét terítéken a sportcsarnok ügye

Február elején szavazza meg a városi tanács a következő évi költségvetést, amelyben helyet kaphat a sportcsarnok megépítésének ügye is. Sőt, az Olimpia-stadion felújításának gondolata is felmerült.

„Az, hogy legyen végre egy sportcsarnokunk, ugyanolyan fontos, mint a harmadik híd vagy a körgyűrű megépítése. Ne feledjünk, hogy Suceava mellett mi vagyunk az egyedüli olyan megyeszékhely, amely nem rendelkezik sportcsarnokkal", mondta Kereskényi Gábor.

Az alpolgármester elismerte ugyanakkor, hogy egy ekkora beruházást Szatmárnémeti városa képtelen egyedül finanszírozni. Ehhez állami támogatásra van szüksége. „Ha nincs egy hatástanulmányunk, megvalósíthatósági tanulmányunk, ha nincsenek terveink, akkor esélyünk sincs arra, hogy bármiféle kormánytámogatást kapjunk", jelentette ki Kereskényi. „Ez nem kerül sok pénzbe, a tanácsosok pedig majd eldöntik, hogy elkészítésük bekerül-e az idei költségvetésbe", tette hozzá.

A város vezetőibe felmerült az Olimpia-stadion felújításának ötlete is. Pénz persze erre sincs, de szükséges terveket, dokumentációkat szintén elkészíttetné a polgármesteri hivatal - amennyiben a városi tanács időszerűnek tartja a dolgot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: